OVER DE TRENDACADEMY

De ROZENBROOD Trendacademy leert je trendwatchen zoals wij Djenny Brugmans en Nanon Soeters van ROZENBROOD picturing the future dat doen. Wij gebruiken de hedendaagse beeldcultuur als informatiebron en communicatiemiddel. Onze intuïtieve signaleringen onderbouwen we met onderzoek.
Graag leren we jou wat wij weten en stimuleren je je eigen beeldtaal te vinden om je signaleringen en aanbevelingen over te brengen aan je publiek. Ook helpen we je zoeken naar jouw positionering in het trendwatchveld.


OPZET
De Trendacademy is opgebouwd uit 3 modules van elk 6 bijeenkomsten. Iedere module staat op zichzelf. Je kunt op verschillende momenten van het jaar starten met Module 1, of de cursus vervolgen met Module 2 of 3. Module 1 en 2 sluit je af met een kleine presentatie. Na het volgen van Module 3 heb je een volwaardige trendpresentatie gemaakt.

 

Behalve deze basismodules zijn er nog een Module 4, 5 en Module plus.
Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de modules. Op de specifieke module pagina’s en de data.


DOCENTEN EN GASTSPREKERS
Djenny Brugmans en Nanon Soeters geven de lessen op de Trendacademy. Ook zijn er regelmatig gastsprekers. Dit zijn mensen uit het brede veld van trendwatchen, toekomstverkenning en strategie maar ook oud-studenten die hun eindpresentaties laten zien en vertellen wat de cursus hen gebracht heeft ter inspiratie.


PRIJS
De kosten voor de Trendacademy bedragen € 1.595 exclusief BTW per module vanaf 1 januari 2024. Deze prijs is inclusief lesboek in Module M1, digitale handouts, certificaat, koffie en thee in alle modules. In Module M1 moet je daarnaast zelf 1 boek naar keuze aanschaffen.


DOCENTEN EN GASTSPREKERS
Djenny Brugmans en Nanon Soeters geven de lessen op de Trendacademy. Ook zijn er regelmatig gastsprekers. Dit zijn mensen uit het brede veld van trendwatchen, toekomstverkenning en strategie maar ook oud-studenten die hun eindpresentaties laten zien en vertellen wat de cursus hen gebracht heeft ter inspiratie.


LESTIJDEN & LOCATIE
De lessen bestaan uit één dagdeel en vinden in principe plaats op vrijdagen tenzij anders aangegeven of incompany.

Ochtendles
9.30-13.00 uur
Inloop vanaf 9.00 uur

Middagles
13.30-17.00 uur
Inloop vanaf 13.00 uur

 

Locatie

De lessen vinden plaats bij Casa. Kijk op de locatiepagina voor de bereikbaarheid en een indruk van deze fijne plek.


REFERENTIES

Wil je weten wat anderen er van vonden?Kijk op onze referentiepagina!


MODULE 1 • Werken met Trends

Trendtheorie en beeldcommunicatie: Wat zijn trends? Hoe spot je trends in de wereld om je heen? En hoe duidt je trends? En hoe communiceer je over trends?

MODULE 2 • Trendimplementatie

Hoe werk je met trends? Hoe vertaal je ze naar je bedrijf of opdrachtgever? Hoe ontwikkel je scenario’s, concepten en strategieën?

MODULE 3  • Trendcase
Onder begeleiding werk je een case uit tot een volwaardige trendpresentatie. Hoe doe je een groot trendonderzoek? Hoe zet je beeld en woord in als informatiedragers? Hoe maak je een mooie trendpresentatie die qua vormgeving aansluit op de inhoud? En hoe word je een goede of nog betere presentator?


MODULE 4 • Trends Again
Module 4 is bedoeld voor mensen die module 3 met goed gevolg afgesloten hebben en graag een nieuwe presentatie willen maken op basis van een nieuw onderzoek. In de flow en structuur van de Trendacademy en met de input van mede-cursisten en de docenten. Verdere verdieping wordt afgestemd op de signatuur van de specifieke groep.


MODULE 5 • Trendbased Scenario’s
In Module 5 gaan we dieper in op de scenariotheorie uit Module 2. Vervolgens gaan we werken aan het zelf leren bouwen van scenario’s vanuit trends.


MODULE PLUS
Module Plus biedt een wisselend aanbod van technieken en onderwerpen waarvoor we in het basisprogramma geen tijd hebben. Module Plus is optioneel. Je kunt een programma-onderdeel volgens als je de Trendacademy aan het doen bent, maar ook daarna, zolang je maar aan de ingangseisen voldoet.


COMPETENTIES
Om deze opleiding te doen moet je:
– culturele en emotionele bagage verzameld hebben
– op HBO+ niveau kunnen denken en werken
– 26 jaar of ouder zijn
– gemotiveerd zijn
– vaardig zijn met de computer
– bereid zijn te leren van je mede-cursisten
– tijd kunnen vrij maken om het beste uit jezelf en uit het aanbod te kunnen halen
– openstaan voor het avontuur dat de opleiding is.


WAT KAN IK STRAKS
Na deze opleiding ben je in staat om:
– trends te spotten
– trends te analyseren
– trends te vertalen naar een onderwerp/ vakgebied en publiek
– een concept en/of strategie te ontwikkelen gebaseerd op trendinzicht
– een visueel aantrekkelijke trendpresentatie te maken gebaseerd op trendonderzoek
– een goede gesprekspartner te zijn met een onderbouwd trendverhaal bij een marketing-overleg, innovatie- en product-ontwikkelingstrajecten

AANWEZIGHEID
Je haalt het meeste uit de Trendacademy als je alle 6 de bijeenkomsten van een module kunt bijwonen. Lukt het je een keer niet om aanwezig te zijn, dan neemt een docent van de Trendacademy de theorie van die les op een andere moment met je door. Je afwezigheid kun je melden via de appgroep die bij jouw module hoort.

Voor Module 3 behoudt de Trendacademy zich het recht voor je niet in te plannen voor de eindpresentaties als je minder dan vier keer aanwezig bent geweest. We plannen dan in overleg een ander moment.