De ROZENBROOD Trendacademy leert je trendwatchen zoals wij Djenny Brugmans en Nanon Soeters van ROZENBROOD prognose en strategie dat doen. Wij gebruiken de hedendaagse beeldcultuur als informatiebron en communicatiemiddel. Onze intuïtieve signaleringen onderbouwen we met onderzoek.
Graag leren we jou wat wij weten en stimuleren je je eigen beeldtaal te vinden om je signaleringen en aanbevelingen over te brengen aan je publiek. Ook helpen we je zoeken naar jouw positionering in het trendwatchveld.

ROZENBROOD Trendacademy maakt regelmatig gebruik van gastsprekers. Dit zijn mensen uit het brede veld van trendwatchen, maar ook oud-studenten die hun eindpresentatie laten zien en vertellen wat de cursus hen gebracht heeft.


AANWEZIGHEID
Je haalt het meeste uit de Trendacademy als je alle 6 de bijeenkomsten van een module kunt bijwonen. Lukt het je een keer niet om aanwezig te zijn, dan neemt een docent van de Trendacademy de theorie van die les op een andere moment met je door. Je afwezigheid kun je melden via de appgroep die bij jouw module hoort.

Voor Module 3 behoudt de Trendacademy zich het recht voor je niet in te plannen voor de eindpresentaties als je minder dan vier keer aanwezig bent geweest. We plannen dan in overleg een ander moment.

OPZET
De Trendacademy is opgebouwd uit 3 modules van elk 6 bijeenkomsten. Iedere module staat op zichzelf. Je kunt op verschillende momenten van het jaar starten met Module 1, of de cursus vervolgen met Module 2 of 3. Module 1 en 2 sluit je af met een kleine presentatie. Na het volgen van Module 3 heb je een volwaardige trendpresentatie gemaakt.
Op deze pagina vind je een korte omschrijving van de modules. Onder ‘programma’ vind je een uitgebreidere beschrijving en de data.


LESTIJDEN
De lessen bestaan uit één dagdeel en vinden in principe plaats op vrijdagen tenzij anders aangegeven of incompany.

Ochtend
9.30-13.00 uur
Inloop vanaf 9.00 uur

Middag
13.30-17.00 uur
Inloop vanaf 13.00 uur


MODULE 1 • Werken met Trends

Wat zijn trends? Waar vind je ze? Hoe werken ze? Hoe spot je trends in de wereld om je heen? Welke rol speelt beeld hierin?

MODULE 2 • Trendimplementatie

Hoe werk je met trends? Hoe vertaal je ze naar je bedrijf of opdrachtgever? Hoe ontwikkel je scenario’s, concepten en strategieën?

MODULE 3  • Trendcase
Onder begeleiding werk je een case uit tot een volwaardige trendpresentatie. Hoe zet je beeld in als informatiedrager? Hoe maak je een mooie trendpresentatie qua layout en typografie? En hoe word je een goede of nog betere presentator?


MODULE 4 • Trends again
Module 4 is bedoeld voor mensen die module 3 met goed gevolg afgesloten hebben en graag een nieuwe presentatie willen maken op basis van een nieuw onderzoek. In de flow en structuur van de Trendacademy en met de input van mede-cursisten en de docenten. Natuurlijk gaan we verder de verdieping in, afgestemd op de signatuur van de specifieke groep.


PRIJS
De kosten voor de Trendacademy bedragen € 1.495 exclusief BTW per module tot 1 september 2022. Deze prijs is inclusief lesboek in Module M1, digitale handouts, certificaat, koffie en thee in alle modules. In Module M1 moet je daarnaast zelf 1 boek naar keuze aanschaffen.

Met ingang van 1 september 2022 bedraagt de module prijs € 1.595 exclusief btw per module. Voor elke module die je voor 1 september 2022 boekt en betaalt, rekenen we de oude prijs.