TRENDTRAINING

Onder de naam Trenddiscovery biedt de Rozenbrood Trendacademy trendtrainingen op maat aan voor bedrijven. Al een decennium lang trainen wij mensen op onze Trendacademy in het signaleren van trends en het duiden en toepassen. Het reguliere programma beslaat 18 dagdelen. Dat is voor teams in bedrijven te lang. Voor hen stellen wij dus een in company training samen, geënt op het doel van de training en de natuurlijk de deelnemers.

Voor het samenstellen van de trainingen putten wij uit onze rijke ervaring, onze eigen modellen en bijbehorende praktijkopdrachten. Zo stellen we een programma op maat samen om de beginselen van het werken met trends in te trainen.

 

Onderdelen kunnen zijn:

– bewust waarnemen

– trendtheorie

– trendtools

– waardentheorie

– trendmatrix

 

Het precieze programma stellen we samen na een intake met u.

Samen met het Product Management team, bestaande uit 8 mensen, hebben wij de training Trend Discovery gevolgd bij Nanon en Djenny.
Ten eerste was het heel erg fijn om 3 x 5 uur uit de dagelijkse operatie en in de wereld van trends te kunnen stappen.
De training is heel duidelijk opgebouwd, vanuit Trendtheorie & Trendbesef naar Trendbegrip & Trendwaarden en uiteindelijk naar het uitwerken van een Trendmatrix voor cases.
Het bleek dat wij allemaal van nature in staat zijn om trends te ontdekken, maar nu weten we ook hoe we trends kunnen analyseren en toepassen op de concepten voor onze loyalty programma’s.
Een trendanalyse (welke trends zien wij op welke niveau?) is inmiddels een vast onderdeel geworden van onze Category Strategy Plans.
Daarnaast gaan wij in onze Product Management Team meetings verder met de Conceptkaarten en zullen we iedere nieuwe product development project starten met het nadenken over en invullen van de Trendmatrix.
Jeanine Koetje, Teamlead Product Management BrandLoyalty ‘s-Hertogenbosch

TRENDTOURS

Liever spelenderwijs leren? Wij hebben trendtours in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit zijn geen geleide tours maar expedities in verschillende delen van de stad waar we u heen sturen gewapend met trendkennis en trendtools.

Vervolgens verwerken gezamenlijk de opgedane ervaringen en inzichten.

Kijk voor meer informatie op de pagina van Rozenbrood.


TRENDWORK

Als je eenmaal trends ontdekt hebt en het belang van werken ervan is het tijd voor de volgende stap: Trendwork. Hiermee maken we de overstap van trends waarnemen in het algemeen naar het specifieke werkveld van uw bedrijf of organisatie.

 

Opnieuw afhankelijk van het doel van de bijeenkomst – managementdag, strategische sessie, teamactiviteit – reiken de trendwatchers achter Rozenbrood en de Trendacademy trendsignaleringen aan die van belang zijn voor uw branche of vakgebied. Ook op maat gemaakte scenario’s zijn mogelijk.

Kijk voor meer informatie hierover op de website van Rozenbrood.