‘Via voormalig cursist Eva kwam ik in contact met de Trendacademy. Mijn doel: Opnieuw scherp naar de wereld leren kijken, me verwonderen over alles wat schuift en op basis hiervan de toekomst inzichtelijker maken. Voor mezelf en voor anderen. Het bleek een bijzonder, intensief, creatief en verslavend leerproces te zijn. waar ik enorm veel energie uit heb gehaald. Elke donderdag gingen bij aankomst in centraal Amsterdam alle creatieve poriën weer open staan. In de professionele en tegelijkertijd warme Warmoesstraat-tempel van Djenny en Nanon kon ik me laven aan hun inzichten, structuren en ideeën. Na anderhalf jaar liep in begin juli 2018 als een rijker mens naar buiten. Nooit zal ik meer een krant of artikel ‘gewoon lezen’. Een aanrader voor elke professional die meer wil halen uit de wereld die aan je voeten ligt.’

Norbert van Noesel
Marketingmanager Thetford Europe

De Trendacademy is de must go voor mensen die bovengemiddeld geinteresseerd zijn in de toekomst, wat de impact is van de huidige ontwikkelingen op het grotere geheel en het doorzettingsvermogen hebben zichzelf hierin structureel te verdiepen.

De Trendresearch opleiding aan de Trendacademy is zoveel meer dan alleen Trendwatching. Het zorgt er ook voor dat grondig onderzoek de opvattingen en bevindingen onderbouwt. Bovendien koppelt het bevindingen aan verschillende velden, met de waardeverschuivingen achter deze bevindingen. Daarnaast leert deze opleiding ook hoe je je onderzoek op een correcte en begrijpelijke manier kunt rapporteren aan je doelgroep.

Ik vond deze opleiding machtig interessant, heb er enorm veel van geleerd en bovenal veel energie van gekregen. Het is elke euro waard en vond het erg krachtig dat je de theorie meteen zelf in de praktijk toepast. Dus je zit niet in een luisteropleiding, maar in een doe-opleiding, waardoor je je het trendresearchvak goed eigen kan maken.

 

Sicco Maathuis
Innovation Evangelist


“Een hele andere manier van kijken naar- en analyseren van de wereld om ons heen. Dat is precies wat ik heb geleerd tijdens de 2 modules die ik gevolgd heb aan de Trendacademy.
Blijkbaar kun je de wereld met een andere, verrassende bril benaderen die een tipje van de sluier oplicht van de toekomst, zodat wij er een scenario van kunnen maken.
Als Visual Experience Designer was ik al bekend met het kijken naar de wereld via een andere, creatieve bril. Maar die van Trendwatcher is toch echt een ander model!
Erg interessante materie wordt overgebracht door Djenny en Nanon, beiden vakkundige trendwatchers met veel kennis en inzicht. Als student wordt je getriggerd uit je comfortzone te treden, wat in eerste instantie eng lijkt. Later blijkt dat je er erg veel voor terugkrijgt en begint het gebied van Trendwatching te leven. Ik pak de draad verder op waar module 2 werd afgesloten en zal vanaf nu nooit meer op dezelfde manier naar de dagelijkse nieuwsberichten, beelden en reclames kijken als ik eerder deed. Bij deze nogmaals: Djenny en Nanon bedankt!”

 

Trendspirator

Trendblogger, Visual Experience Designer en Creatieve Coaching


‘Maatschappelijke veranderingen zien en door vertalen naar concepten voor bedrijven en organisaties deed ik al, alleen altijd vanuit mijn intuïtie. Ik miste een verdiepingsslag en onderbouwing. Na deze inspirerende opleiding heb ik concrete handvatten gekregen om deze intuïtie om te zetten in duidelijke onderbouwingen waardoor mijn concepten sterker geworden zijn!

De Trendacademy is een leuke maar vooral leerzame opleiding die ik iedereen aan kan raden!

 

Marloes Bax
Innovatie- en merkstrateeg, conceptdenker at Only the Brave – Ideation company


‘Bij Trendacademy heb ik in een korte tijd veel 21ste eeuw-skills geleerd. Niet de antwoorden staan centraal bij Djenny en Nanon maar de zoektocht. Dit was voor mij het meeste waardevolle aan deze opleiding, omdat ik constant uitgedaagd werd om verder te kijken dan mijn eigen wereld en mijn grenzen te verleggen. Ik zeg Trendwatchen is niet alleen een vak maar “a way of life”.

 

Sahar Shirzad
Explorer, Data analyst, Startup fan


‘‘Het grootste deel van mijn loopbaan werk ik bij KLM in domeinen waar het volgen van nieuwe ontwikkelingen en het vertalen naar bruikbare serviceconcepten kernactiviteiten zijn. Digitalisering, voedseltrends, het veranderde reisgedrag, robotisering, duurzaamheid en demografische ontwikkelingen (en nog veel meer) komen uiteindelijk bijeen bij het ontwerpen van een vluchtbeleving. Het is een industrie met allerlei grote en kleine spelers, vliegtuigbouwers, stoel- en cabinedesigners, culinaire chefs, gastvrijheid en wetenschap. En allemaal kijken ze in de toekomst en hebben ze hun bronnen. Wat moet je dan met Rozenbrood?..dacht ik. Ik was toch nieuwsgierig, ik voelde dat ik iets miste en heb me drie jaar geleden opgegeven. Daar heb ik geen spijt van gehad. Tijdens de leergang raakte ik geboeid door de diversiteit aan trends op andere gebieden en kwam ik in contact met veel mensen die ieder in een ander domein werkzaam waren. Bij de politie, zorg of in het onderwijs. Naast dat dit uitermate inspirerend was, heeft het mijn blikveld verbreed en is er onbewust kruisbestuiving met mijn professionele activiteiten ontstaan. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in de verschillende korte en lange termijn toekomstmethodieken (trendsetting en -watching, toekomstverkenning, scenario-ontwikkeling), waardoor er voor mij een bruikbare structuur is ontstaan in het grote aanbod aan toekomstdisciplines cq. bijbehorende bronnen (daarvoor als een pot nat gezien). Voor mij zijn deze inzichten nuttige aanvullingen geworden naast de mij bekende luchtvaartspecifieke bronnen. Kennis en informatie is alleen nuttig als je deze ook weet over te brengen. Hoewel ik goed bedreven was in het maken van presentaties, heeft deze opleiding vooral de puntjes-op-de-i’s gezet om de impact van de boodschap te vergroten. Het gebruik van beeld, waarmee je ook de emotie raakt van het publiek, en dat vooral in een harde businessomgeving, heeft mij erg geholpen om mensen te kunnen enthousiasmeren. Tenslotte heb ik nog steeds fijn en nuttig contact met mensen die bezig zijn met de toekomst, en die zou ik niet hebben ontmoet als ik me niet voor deze leergang had ingeschreven. Ik kan het iedereen aanraden!

 

Robert Ehrencron
New Business Development Manager KLM

‘Al jaren ben ik werkzaam als stylist en ontwerpster. Van trends in het interieur en dan met name van interieurtextiel was ik dus wel op de hoogte. Maar waar werden die trends door gevoed? Waar kwamen ze vandaan? Wat waren de redenen voor de nieuwste ontwikkelingen? En dan had ik wel een idee waar het heen zou gaan, maar precies duiden kon ik het proces niet. Vele vragen die positief zijn ingevuld in het afgelopen jaar bij de Trendacademy. De grote bewegingen zien, begrijpen welke waardeveranderingen van consumenten gaande zijn, mogelijke toekomsten benoemen met behulp van de de verzamelde gegevens. En dan niet alleen voor mijn eigen vakgebied maar ook heel breed, in maatschappelijke zin. Blij werd ik van de opleiding! Trendwatchen is een echt vak, een vak dat met veel liefde en zorg door Nanon en Djenny wordt gedoceerd. Zeer aan te raden als je meer van trends wilt weten!’

 

Mieke Strikker
Styling & design – trends & concepts


Prikkelend, ‘another view’, smaakt naar meer.
Door op een andere manier te kijken naar de wereld om me heen samen met mensen die niet per definitie uit ‘mijn’ interieurwereld komen, heeft mijn ogen letterlijk geopend.
Blijvend pak ik dingen in mijn dagelijkse werk anders aan: ik lees de krant met een ander doel, ben meer beschouwend geworden en stel me vaker de vraag: Waarom?
Het bijblijven in deze methodiek wil ik als een soort doorlopende rode draad oppakken in mijn (werk)leven. Omdat het een kado is voor mezelf, waarvan de impact als een boomerang terug blijft komen.

 

Marie-Gon Vos
Interieur stylist en kleur expert


‘Beste Nanon & Djenny, hierbij wil ik jullie uitdrukkelijk danken voor alle wijze lessen van het afgelopen jaar, de inzichten die jullie me hebben gegeven en de uitdagingen die me zijn aangereikt. De lat hoger leggen. Buiten je comfortzone treden en toch dicht bij jezelf blijven. De constructieve feed-back was daar een belangrijk onderdeel van.
De vrijdagen bij jullie ga ik oprecht missen; wat een fijne sfeer. Kom dus maar op met M4;-)
Zoveel om dankbaar voor te zijn; jullie hebben me een rijk jaar gegeven.

 

Gaby Fecken
Trendwatcher at Taste of Colour & Interior designer HEMELSby


‘In deze wereld vol duizelingwekkende ontwikkelingen is het moeilijk om de samenhang te zien en te begrijpen wat echt belangrijk is en wat niet. Mijn opleiding aan de ROZENBROOD Trendacademy heeft me concrete manieren opgeleverd om de overvloed aan informatie te selecteren, te duiden en de lijnen door te trekken naar de toekomst. Dankzij Djenny en Nanon heb ik ook geleerd om visuele ingangen toe te passen om trends te signaleren en te duiden. Daardoor heb ik met nieuwe ogen leren kijken. Al met al biedt de Trendacademy een waardevolle mix van inhoud en vorm, waardoor ik mijn verhaalconcepten en schrijfproducten krachtiger kan onderbouwen en presenteren.

Sigrid van Iersel
Verhalenmaker en conceptontwikkelaar


‘Nanon en Djenny hebben mij geleerd maatschappelijke veranderingen te signaleren, deze te analyseren en te gebruiken bij voorspellingen.
Ik heb geleerd mijn intuïtie concreet te maken en maatschappelijke trends te vertalen naar concepten voor opdrachtgevers. Mijn medecursisten hebben mij geïnspireerd en gemotiveerd. Ik kijk uit naar de nieuwe losse modules ter verdere verdieping’.

Ellentine van Elderen
Interieurontwerper, Stylist, Docent -concepten


‘In juni 2015 heb ik de opleiding aan de ROZENBROOD Trendacademy afgerond. Ik begon aan de opleiding toen ik op een keerpunt in mijn carrière stond. Na vele jaren als marketing campagne manager gewerkt te hebben, wilde ik de stap richting conceptontwikkeling maken. Djenny en Nanon hebben me het afgelopen jaar geleerd om vanuit maatschappelijke trends de vertaalslag te maken naar de markt. Ik weet nu hoe ik mijn concepten kracht bij zet, omdat ik ze vanuit een breder perspectief kan analyseren, onderbouwen en presenteren. Beeld speelt hierbij een grote rol. Het was een zeer waardevol jaar. Ik heb niet alleen veel trendkennis opgedaan, ik heb ook mezelf leren presenteren en weet gesprekken nu op een ander inhoudelijk niveau te voeren. Djenny, Nanon en alle medecursisten bedankt!’

Chantal van der Nat
Marketingprofessional en conceptshooter: sterk in het lanceren, verscherpen en doelgericht aanpakken van concepten


‘In de opleiding van Rozenbrood heb ik in korte tijd met andere ogen leren kijken naar de wereld om me heen. Een waardevolle en inhoudelijke opleiding, die diep ingaat op het vak van trendwatcher, -onderzoeker, -analist of hoe je het ook wilt noemen. Een opleiding die de oppervlakkigheid van mode- en designtrends ver overstijgt. Djenny en Nanon zijn kritische, bevlogen en betrokken docenten. De korte, intensieve opleiding aan de Trendacademy is een ontzettend interessante en waardevolle aanvulling op mijn professionele praktijk als programmamaker op het gebied van kunst en samenleving. Ik ga er de rest van mijn leven plezier van hebben!’

 

Saar van der Spek
Projectleider, conceptontwikkelaar en trendonderzoeker kunst, creatieve industrie & samenleving bij Ontroerende zaken | Docent Trendwatching International Lifestyle Studies, Fontys Hogeschool Tilburg


‘In 2013 volgde ik de 3 modules van de Trendacademy. De modules sloten mooi op elkaar aan, en in mijzelf en de medestudenten was een duidelijke stijgende lijn merkbaar. We leerden de wereld opnieuw bekijken, met een bril die structuren herkent en verbanden legt. Vaardigheden als visueel denken, onderzoek doen en structuur aanbrengen leiden tot overtuigende analyses, inspirerende presentaties en sturend trendadvies. De opleiding bood mij de juiste ingrediënten om van het vertalen van trends naar strategie en concepten mijn dagelijks werk te maken. Een aanrader dus. Nanon en Djenny: bedankt!’

 

Chantal Verweij
Strateeg bij 7causes en oprichter van Trendtoepassers


‘Rozenbrood heeft mij geleerd zonder oordeel naar de wereld te kijken en verbanden te leggen. Ze geeft je als het ware een “nieuw paar ogen”. Met deze paar nieuwe ogen ben je in staat veranderingen in de maatschappij op te merken. Als kers op de taart leren ze je ‘en passant’ deze trends te communiceren met prachtige beeldtaal om anderen mee te inspireren en te informeren. Djenny en Nanon zijn professionele docenten met veel kennis van zaken. Daarnaast zijn ze beide zeer innemende persoonlijkheden. Ze hebben mij razend enthousiast gemaakt voor het vak en mijn eerste opdracht is al binnen!’

Donja Hehenkamp-Tuinier
Sociaal Psycholoog, Trend Forecaster; Conceptontwikkelaar


“Dat heb ik al jaren geleden voorspeld, maar mij lukte het niet aan het toekomstbeeld handen en voeten te geven”. Voor velen een herkenbare situatie.
Bij de Trendacademy van ROZENBROOD heb ik geleerd om het gevoel waar het naar toe gaat ook te kunnen onderbouwen en beter over te brengen aan anderen. Nanon en Djenny inspireerden en motiveerden mij om anders naar de wonderlijke wereld om ons heen te kijken. Verrijkt met beelden zie ik nu meer en kan nog beter uiting geven aan mijn verwondering’.

Steven Smit
Business development, trendwatcher


‘Prikkelend en inspirerend met een blijvend effect! In korte tijd wordt je heel veel aangereikt om direct toe te passen, maar ook om nog verder te exploreren. De verschillende achtergronden van zowel Djenny en Nanon als de groep brengen dynamiek en food for thought. Van harte aangeraden!’

Monica Kiezebrink
Hoofd Communicatie en Fondsenwerving bij KNCV Tuberculosefonds, trendwatcher


‘Afgelopen jaar heb ik twee modules bij Djenny en Nanon gevolgd. Een aanrader voor iedereen die meer wil weten over trendonderzoek en het gebruik van beeld in presentaties. De kleine en hele gemotiveerde klas, de fijne begeleiding, opbouwende feedback en uitdagende niveau: ik heb het allemaal als ontzettend leerzaam ervaren. En de cursus heeft zich ook nog eens direct uitbetaald in een extra baan: als docent Trendwatching!’

 

Tessa Petrusa
Onderzoeker Lectoraat Familiebedrijven, Hogeschool Windesheim Zwolle
| Docent Trendwatching International Lifestyle Studies, Fontys Hogeschool Tilburg


‘De prognose- en strategielessen van Nanon en de opleiding zijn een goede start voor beginnende trendspecialisten. Zij weet haar liefde voor het volgen van maatschappelijke ontwikkelingen op een inspirerende manier over te brengen. In mijn werk en bij het ontwikkelen van creatieve concepten komt de opgedane kennis nog elke dag van pas’.

C. Sloote
Communicatie-specialist


‘Djenny verzorgde de specialisatiecurus Prognose & Strategie aan de Artemis Academie en heeft mij de wereld door een ‘trend-bril’ laten zien. Een super start van een nieuwe visie op de wereld en consumentengedrag. Wat ik bijzonder vind, is haar consistente enthousiasme, analytische kennis van trends en het vermogen om elke cursist persoonlijke aandacht en tips te geven die aansluiten bij zijn/haar achtergrond’.

Cherry Picker

PR – Travel – Trends