TrendConnection is de naam die wij gebruiken voor de activiteiten van Rozenbrood en de Trendacademy om trendprofessionals in opleiding en in wording te helpen professionaliseren.

Op de Trendacademy leren de cursisten niet alleen van de docenten maar ook van elkaar. Na het volgen van de Trendacademy proberen we dat door te zetten met de activiteiten onder de noemer TrendConnection.

TrendConnection gaat over ’trendmatching’: we maken matches tussen mensen, matchen mensen met opdrachten en met evenementen. In de kolom hiernaast leggen we uit hoe we dat doen.


Trendmatching

Wij brengen trendmatching op twee manieren in de praktijk:

 

•  via het platform TrendConnection. Op dit platform bemiddelen we voor de presentaties gemaakt door cursisten van de Trendacademy. Trendprofessionals in wording die nog weinig naam hebben opgebouwd maar een dijk van een presentatie maakten, die het waard is zijn weg in de markt te vinden. Via onderstaande button kunt u een kijkje nemen op de site.

 

Het is onmogelijk om het totale aanbod op het platform te zetten. Bent u naar iets specifieks op zoek, laat het ons weten!

 

• via de TrendConnection netwerkactiviteiten. Zo is er een app groep: een fijn en snel platform om informatie te delen, kennis te vinden en kennis te maken. Het is een achter-de-schermentool om verder te professionaliseren en te netwerken speciaal voor (oud) cursisten van de TrendAcademy. Met een aantal leden van de appgroep hebben we het Trendrapport Post Corona uitgebracht (zie rechterkolom). Voor en met de leden organiseren we ook de koffie zoom meeting om elkaar te inspireren, te helpen professionaliseren en te netwerken natuurlijk.

 

Aanmelden voor de appgroep is alleen mogelijk als je (oud)cursist bent van de Trendacademy of een andere trendtraining gevolgd hebt bij Rozenbrood Trendacademy.


Praktisch

Ben je (oud)cursist van de Trendacademy en wil je in de TrendConnection appgroep? Stuur een appberichtje naar één van de docenten.

 

Ben je (oud)cursist van de Trendacademy en wil je gebruik maken van het TrendConnection platform? Meld je aan via de contactknop.


KOFFIE ZOOM MEETINGS

Heb je zin om bij te praten met collega trendprofessionals en verstaanders die ook de Trendacademy gevolgd hebben, dan ben je van harte welkom om aan te sluiten bij een van de TrendConnection koffie zoom meetings. Je moet hiervoor aangesloten zijn bij de TrendConnection app groep. Hierin vind je ook de zoomlink kort voor de bijeenkomst. Vooraanmelding is niet nodig.


Agenda

Brainstormsessie TRENDREDE 2024

De Trendrede maakt al jaren onderdeel uit van het lesprogramma van module 3 van onze Trendacademy. We analyseren de redes en kijken naar de grote bewegingen en waardenveranderingen in de Nederlandse maatschappij. We eindigen altijd met de vraag: welke onderwerpen moeten er vooral in de volgende Trendrede? Dit jaar worden de antwoorden daarop serieuzer genomen dan ooit. Sinds vorig jaar maken de trendprofessionals van Rozenbrood onderdeel uit van het team dat jaarlijks de Trendrede schrijft en voordraagt. We organiseren daarom een aparte cocreatiesessie met het alumni-netwerk TrendConnection om antwoorden te krijgen op die vraag.

 

Ben je (oud)cursist en wil je meedoen? De sessie vindt plaats via zoom op dinsdag 27 juni van 16 tot 17 uur. Vooraanmelding is niet nodig: je vindt de zoomlink tzt in de TrendConnection app groep.

 

Ben je geen cursist maar heb je wel ideeën hierover? Mail dan naar communicatie@trendrede.com
En voor alle belangstellenden: zet 1 december 17 uur vast in je agenda. Dan draagt het team van trendredenaren de nieuwe rede voor in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.BookClub

De TrendConnection BookClub is een community waarin gezamenlijk trendboeken gelezen en besproken worden. Dit kunnen zowel inhoudelijke boeken zijn, als methodiekboeken of (science) fiction. De community heeft een appgroep om boekentips te delen. Daarnaast zijn er on- en offline bijeenkomsten om de boeken te bespreken.


Trendrapport Post Corona

In deze bijzondere tijd waarin de wereld halt houdt om te leren omgaan met het coronavirus willen we als toekomstprofessionals ook een steentje bijdragen. Dit doen we in de vorm van een trendrapport. Twaalf trendwachters -sommige nog in opleiding, anderen al professional- leverden een bijdrage aan een trendrapport. Ze schetsen de toekomst na corona. Sommigen schetsen een nabije toekomst voor een specifiek vakgebied; anderen een wereldbeeld voor de verre toekomst. De bijdragen zijn even gevarieerd en veelzijdig als de makers ervan.

 

Het trendrapport is op te vragen via office@rozenbrood.nl