Hoeveel tijd kost de Trendacademy?
Om alle thuiswerkopdrachten te doen heb je voor Module 1 naast de les een dagdeel per week nodig (dus ook in de stopweken) en voor Module 2 een dag per week. Voor Module 3 geldt: minimaal 1 dag per week, maar hoe meer tijd je erin stopt, hoe beter je eindpresentatie wordt!


Ben ik straks een trendwatcher?
Misschien ben je al een trendwatcher! Of een trendanalist,- strateeg, forecaster enz. ‘Trendwatcher’ is geen beschermde titel dus die kun je zomaar voeren. Als je de Trendacademy met succes hebt afgerond, kun je in elk geval trendwatchen.


Moet ik in één keer alle modules volgen?
Zelfs al schrijf je je in één keer in voor alle modules, dan wil dat niet zeggen dat je ze direct na elkaar hoeft te volgen. Wij begrijpen dat je werk- en/of persoonlijke leven soms opeens extra aandacht en energie nodig hebben. Als je in een module zit, heb je altijd voorrang om direct door te stromen naar de volgende module. Als je uitstapt, moet je wachten tot de module opnieuw wordt aangeboden en of er dan plaats is. Je kunt in de agenda altijd zien op de homepagina wanneer de modules worden aangeboden. Als je een pauze inlast, benaderen wij je als er weer plek is in de vervolgmodule. Natuurlijk kun je ondertussen wel bezig blijven met onderdelen van Module Plus (M+).


Kan ik een module overslaan?
Voor de Trendacademy melden zich cursisten aan met uiteenlopende kwaliteiten en vaardigheden. Wij kunnen moeilijk inschatten waar de eventuele gaten in iemands kennis of vaardigheden zitten. In de regel laten wij dus niemand een module overslaan. Komen we tijdens een module gezamenlijk tot de conclusie dat deze op een bepaald vlak niet voldoende input voor jou biedt, dan geven we je graag een extra uitdaging.


Wanneer ben ik klaar met de Trendacademy?
Als je Module 1, 2 en 3 hebt gevolgd en afgesloten, heb je het standaard programma doorlopen. Je weet dan wat trendwatchen is en hebt zelf een marktwaardige trendpresentatie gemaakt. Daarna en daarnaast kun je gebruik maken van het aanbod van Module Plus (M+). Hierin bieden we zowel basisvaardigheden, als verdiepings-, netwerk- en expertsessies aan. Jij kiest waar jij behoefte aan hebt.
Voor diegenen die de Trendacademy al doorlopen hebben en een nieuwe marktwaardige trendpresentatie willen maken, hebben we Module 4. Hierin ga je met een groep opnieuw in het proces, de structuur en de flow van het doen van een groot onderzoek, resulterend in een mooi eindproduct!


Waarom is er een leeftijdsgrens?
Om de Trendacademy te volgen moet je 26 jaar of ouder zijn. Waarom? Omdat er voor jongere mensen andere opleidingen zijn: Fontys International Lifestyle Studies; Willem de Kooning Lifestyle Studies; Linnartz Trendwatching. Jonge mensen zijn heel goed in het signaleren van wat er nu speelt. Maar om te kunnen duiden wat het betekent voor de toekomst, dus vooruit te kijken, moet je zelf al wat meer geschiedenis hebben. Dus wil je de Trendacademy doen, maar ben je nog te jong: ga leven, werken, leren, vallen en vooral weer opstaan en klop dan bij ons aan!


Waar worden de lessen gegeven?
De lessen worden gegeven op onze leslocatie Casa, Eerste Ringdijkstraat 4 in Amsterdam.
De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto.
Heb je in je bedrijf een groep van 10-12 personen die willen leren trendwatchen, dan kunnen we de cursus natuurlijk ook incompany geven.