TIO | TIA
Werken aan deskundigheid

 

Onze cursisten zijn ouder dan 25 en werkzaam als zelfstandige, of hebben behoorlijke posities in het bedrijfsleven of bij de overheid. Ze willen trendwatchen als tool toevoegen aan hun gereedschapskist. Onze cursisten willen geen knip- en plakstage lopen. Maar hoe kunnen ze dan praktijkervaring opdoen? Om hun werkgever of opdrachtgevers te overtuigen dat ze ook hiervoor inzetbaar zijn. Voor een enkeling om een naam en praktijk op te bouwen als trendwatcher. Hoe kom je aan een opdracht die bij jou past? En hoe werkt het doen van een onderzoek, geven van een lezing en vormgeven aan trendimplementatie in de praktijk?
De Trendacademy ontwikkelde hiervoor het TIO | TIA concept:
Trendwatcher In Opleiding | Trendwatcher IN Actie.


DESKUNDIGHEID
Op maat

 

‘Tio’ en ‘Tia’ zijn behalve fijne afkortingen ook de Spaanse begrippen voor oom en tante. Een associatie die wij op prijs stellen. We maken onze cursisten immers 18 bijeenkomsten van 3,5 uur mee en leren ze behoorlijk goed kennen. Een beetje als familie.
We weten daardoor ook precies wie welke kwaliteiten, leerdoelstellingen, ambities en valkuilen heeft. Dus als er in onze beroepspraktijk bij ROZENBROOD een opdracht is, die past bij de kwaliteiten van een cursist, vragen we of deze mee wil werken. Of schuiven we de presentatie van een cursist naar voren als we zelf niet direct aan de vraag van een opdrachtgever kunnen voldoen.
We weten precies wie we waarvoor kunnen vragen. Zodat we er allemaal wat mee opschieten.


HET CONCEPT
Hoe werkt het

 

Sommige mensen die de Trendacademy volgen, hebben de ambitie om trendwatcher te worden. Anderen willen trendwatching als tool onder de knie krijgen en doorgaan met het werk dat ze al deden. Beide groepen beschouwen we bij de Trendacademy als Trendwatcher In Opleiding (TIO). TIO’s willen uiteindelijk werken met trends in hun beroepspraktijk als Trendwatcher In Actie (TIA).
Overtuigd van de kwaliteit van onze cursisten helpt ROZENBROOD de cursisten bij het opdoen van mee praktijkervaring door:
– mee te werken aan een onderzoek
– te assisteren bij een workshop
– mee te bouwen aan een presentatie
– beeld te verzamelen bij een onderzoek
– het geven van een gastles aan de Trendacademy
– onder onze begeleiding invullen van een programmagedeelte voor een opdrachtgever.
ROZENBROOD zette al Trendwatchers In Opleiding in voor de Belastingdienst, La Futura, Crisp stylisten, Océ, KLM, Fegime.
Trendwatchers in Actie werkten onder andere voor Fontys International Lifestyle Studies, Vodafone en Plantion.


TRENDEVENT
Picturing The Future

 

Ons jaarlijkse Trendevent Picturing the Future is een manier om de overstap van TIO naar TIA te maken. De presentatoren selecteren wij uit de deelnemers aan de Trendacademy op het onderwerp van hun lezing en hun presentatievaardigheden. Met een beetje geluk genereert het event een boeking van je lezing, een uitnodiging voor een gastles of een vervolgopdracht.
Op dit moment herzien wij het concept van Picturing the Future. In het najaar van 2017 zal dit een nieuwe vorm krijgen maar vanzelfsprekend vol nieuwe kansen blijven!


TrendConnection
Platform for trendmatching

 

Voor TIA hebben wij ook TrendConnection opgericht, een platform voor de het verkopen van trendlezingen. Je zoekt er niet op naam, maar op onderwerp. Heb je een dijk van een presentatie gemaakt in Module 3 maar weet je niet hoe je hem in de wereld moet zetten? Meld je dan aan voor TrendConnection. TrendConnection wordt in de zomer van 2017 gelanceerd. Meer informatie: www.trendconnection.nl