Trendtours

Zelf leren kijken als een trendwatcher is het voornaamste doel van de trendtours die wij aanbieden. Het zijn geen begeleide tours waar je door een gids meegesleept wordt van het ene nieuwe concept naar het andere. Het zijn ontdekkingsreizen in de urban jungle waar je met andere ogen dan gebruikelijk naar kijkt. Om zo te leren zien wat er aan het veranderen is in de samenleving.

 

Heb je een trendtour geboekt, dan start de dag met een inleidende presentatie die is afgestemd op het kader en doel van de bijeenkomst. De presentatie biedt ofwel trendtheorie of geeft een breed maatschappelijk kader. Voor deze laatste optie zetten wij graag onze presentatie ‘Repeat after me. Waardenvol en waardeloos’ in. Hierin laten zien hoe waarden zich in grote stappen door de tijd heen telkens anders manifesteren.

 

Na de presentatie en een korte instructie sturen we de deelnemers op pad met een toolkit om hun waarnemingen vast te leggen. Het anders waarnemen met een specifieke focus of juist heel breed waarnemen is een belangrijk element van de tour. Daarnaast is het gesprek aangaan over wat je waarneemt belangrijk. Want niemand ziet hetzelfde en er zijn vele interpretaties mogelijk.

 

De waarnemingen vormen de basis van een verwerkingssessie. Deze kan gericht zijn op in kaart brengen van informatie over een thema, maar ook op het bereiken van meer inzicht op hoe de samenleving nu in elkaar zit en welke trends er spelen.


Trendtours zijn op dit moment beschikbaar in Amsterdam centrum in Rotterdam en Den Haag. Op aanvraag bieden we ook trendtours in andere steden aan.

 

Prijzen voor de trendtours zijn afhankelijk van het aantal deelnemers, de mate waarin het al bestaande materiaal aangepast moet worden naar doel en doelgroep en de randvoorwaarden eromheen (ruimte, catering enz). Heeft u belangstelling voor een trendtour? Neem dan contact op voor een offerte op maat.