OPDRACHTGEVERS
Amsterdam RAI – Horecava
Amsterdams Fonds voor de Kunst
Area Wonen
Artemis Stylingacademie
B
elastingdienst:
– Grote Ondernemingen Amsterdam
– Directie Innovatie & Strategie
– Platform Opleidingscoordinatoren
Brabants Kenniscentrum Kunst & Cultuur (BKKC)
Brandloyalty
Bureau voor Overheidscommunicatie
C
ibap vakschool & ontwerpfabriek
Colruyt Groep
Crossmarks reklamebureau
Cultuurcompagnie Cultuurnetwerk Noord-Holland
D
e Baak
De Derde Long
De Kweker – Amsterdam
De Haagse Hogeschool
Designinitiatief
Digit up/ Cultuurconnect.be
F
assbender Touringcarbedrijf
Federatie voor Christelijke MBO’s
Fegime
Fivoor
Flexitrans
Fontys International Lifestyle Studies
Foodport Zeeland
G
emeente Almere
Gemeente Amersfoort
Gemeente Amsterdam
Gemeente Middelburg
Gemeente Sluis
Gemeente Veghel
GGD West Brabant
GGZ Oost Brabant
H
eerlijk & Heerlijk Betere Banketbakkers Collectief
Hogeschool Windesheim
Holland Casino
Hollandse Vernieuwers/ H & S Adviesgroep
I
sala Ziekenhuis
K
amer van Koophandel Amsterdam
KLM
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag
L
eo de Kock aardappelverpakkingen
M
akro Kerstpakketten
Metris Groep
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Ministerie van Defensie  COMMIT
N
HTV Hogere hotelschool Breda
Nederlandse Associatie voor Physician Assistants (NAPA)
Nederlandse Interieur Academie
Nimeto
O
CE
Openbaar Ministerie
P
arteon wooncorporatie
PLUS Supermarkten
R
abobank Meppel-Steenwijkerland
Rotterdam Festivals
RTL
S
chool voor Toekomstverkennen
SintLucas vakschool creatief talent
Slingeland Ziekenhuis Doetinchem
Strandcamping Groede
Syntens Innovatienetwerk voor ondernemers
T
heaterstroom
U
itgeverij Kosmos
Unversiteit Twente
Utrechtse Communicatie Kring
V
an Gogh Museum
W
orld Potato Centre Wageningen
Z
eelandia Bakkerijgrondstoffen


REFERENTIES
ROZENBROOD werkt voor uiteenlopende opdrachtgevers, zowel voor MKB als overheden op alle niveau’s, voor non-profitorganisaties en vooronderwijsinstellingen. Een overzicht van opdrachtgevers ziet u hiernaast; een selectie uit hun referenties leest u hieronder.


TRENDBASED SCENARIO’S  • 5 daagse trendtraining

Vanuit de COMMIT innovatie organisatie hebben we een in-company training van Rozenbrood Academy gevolgd over trend- en toekomstonderzoek. We zijn aan de slag gegaan met diverse ordeningssystemen en methodieken om de hoeveelheid aan trendinformatie om te zetten naar kennis en deze kennis door te vertalen naar relevante toekomst scenario’s. Juist het werken met Rozenbrood als unusual partner voor Defensie, heeft geleerd veel breder te kijken dan alleen naar de Defensie realiteit. En ook signalen en bewegingen op andere vlakken te betrekken bij onze blik naar de toekomst. Daarnaast zijn we gewend om vooral te werken in woorden. Juiste door het werken met ‘beelden’ kreeg de training een andere dimensie. Beide skills, het breder kijken en werken met beeld, gingen niet vanzelf en hebben echt bijgedragen aan onze ‘toekomst’ skills.

Natascha Koetsier-van der Werff – Ministerie van Defensie COMMIT


TRENDDISCOVERY | See tomorrow today • 3 daagse trendtraining
Samen met het Product Management team, bestaande uit 8 mensen, hebben wij de training Trend Discovery gevolgd bij Nanon en Djenny.
Ten eerste was het heel erg fijn om 3 x 5 uur uit de dagelijkse operatie en in de wereld van trends te kunnen stappen.
De training is heel duidelijk opgebouwd, vanuit Trendtheorie & Trendbesef naar Trendbegrip & Trendwaarden en uiteindelijk naar het uitwerken van een Trendmatrix voor cases.
Het bleek dat wij allemaal van nature in staat zijn om trends te ontdekken, maar nu weten we ook hoe we trends kunnen analyseren en toepassen op de concepten voor onze loyalty programma’s.
Een trendanalyse (welke trends zien wij op welke niveau?) is inmiddels een vast onderdeel geworden van onze Category Strategy Plans.
Daarnaast gaan wij in onze Product Management Team meetings verder met de Conceptkaarten en zullen we iedere nieuwe product development project starten met het nadenken over en invullen van de Trendmatrix.
Jeanine Koetje, Teamlead Product Management BrandLoyalty ‘s-Hertogenbosch


Make it (work) | Toekomst van ambacht

Wat een fantastisch verhaal hebben jullie vandaag gepresenteerd! De leuke berichtjes met complimenten stromen bij me binnen en collega’s kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met het verwerken van alle inspiraties!
Heel veel dank daarvoor!
Susanne van den Wildenberg, Curriculumverantwoordelijke Vormgeven & Ambacht
Coordinator Kennisdeeldag 2021

 


IMAGINE | Exploring tomorrow today

Na Rozenbrood al vele jaren gevolgd te hebben was het mooi om te zien dat aan alle verwachtingen werd voldaan. Ze hebben voor ons in zeer korte tijd een inspirerende op maat gemaakte presentatie gegeven. Het materiaal in de daarop aansluitende workshops was zeer goed gekozen. Een extra compliment is voor de snelle manier waarop ze de digitale mogelijkheden konden gebruiken van het door ons gebruikte platform.
Frederik Evelein, Teamleider financiële instellingen/ grote ondernemingen Amsterdam – Belastingdienst


TRENDWORK | How trends can help you shape the future
We hebben de trendtraining bij ROZENBROOD met plezier gevolgd. De ochtend die jullie verzorgd hebben, heeft onze dag t.a.v. de ontwikkeling van een meerjarenstrategie positief beïnvloed. Ik denk dat we meer tot de kern van onze werkzaamheden zijn gekomen hierdoor.
Patricia Stercken, Stafmedewerker Kwaliteitszorg, GGZ Oost Brabant


BEAM ME UP | Consuming culture in the digital age
Nogmaals hartelijke dank voor jullie presentatie. We hebben niets dan lovende woorden gehoord van de deelnemers: boeiend, flitsend en een visueel pareltje.
Maike Somers, Cultuurconnect Brussel


Kunst & Cultuur Noord Holland, Kansen in bezuinigingen
“Als organisator van Cultuurnetwerk Noord-Holland wilde ik in opdracht van de Provincie Noord-Holland de culturele instellingen en gemeenten van deze provincie voorbij de actuele bezuinigingen laten kijken en een mening laten vormen over de cultuursector in 2020 en hoe we daar komen. De trendpresentatie van Rozenbrood gaf een pakkende beeldpresentatie van de belangrijkste trends waar de cultuursector in Nederland mee te maken krijgt de komende jaren: scherpe waarnemingen mede verpakt in goed gekozen beelden, uit de wereld van de kunsten zelf maar ook daarbuiten. In deze samenstelling een goed handvat om als instelling verder mee te werken”.
Rob Berends, algemeen directeur Cultureel Erfgoed Noord-Holland en Kunst & Cultuur Noord-Holland


Gemeente Veghel, ontwikkeling Veghels Buiten
“Rozenbrood heeft de gemeente Veghel uitstekend geholpen in haar zoektocht naar een andere positie bij het vermarkten van een nieuw woongebied. In korte tijd heeft Rozenbrood een inspirerende trendstudie gemaakt die ons als gemeente op een andere manier naar de situatie heeft doen kijken. Een waardevolle aanvulling!”
Nico Postma, directeur Bureau voor Overheidscommunicatie Amersfoort


Netwerk ambtenaren cultuur
Admit one geeft een inspirerend beeld van onze samenleving, nu en in de toekomst. Door de presentatie zie je een duidelijke structuur in hoe moderne ontwikkelingen onze manier van leven blijvend veranderen. Admit one is geen luchtfietserij, de beeldende presentatie overtuigt direct, geen woorden maar beelden. Admit one geeft een beeld voorbij de hype”.
Rob Bangert, beleidsmedewerker cultuur gemeente Alkmaar


NHTV, Ontwikkelingen in hospitality
“De presentaties van Rozenbrood hebben zowel de facility managers als hotel managers gefascineerd en geïnspireerd. Door de aaneenschakeling van mooie foto’s zijn de zintuigen zeker geprikkeld en is iedereen weer op de hoogte van wat er speelt in de markt! Dank voor jullie toewijding en verdieping!”
Marielle van Rooij, Academy of Hotel and Facility Management Breda


GGD West-Brabant, werksessie trendimplementatie
“Dank ROZENBROOD! Voor een stukje inzicht in hoe we onze samenleving kunnen ‘lezen’. De dag met jullie bracht ons enorm veel inspiratie en motivatie om een open blik te hebben en houden op maatschappelijke thema’s waar we ons op focussen, en vooral een juiste verbinding te maken tussen maatschappelijke trends en de hedendaagse producthypes die hieraan verbonden zijn. Geweldig om hiermee te werken!”
Drs. E.J.M. (Eveline) Dekkers, Project manager, GGD West-Brabant


De Kweker, Trends in food
“ROZENBROOD heeft ons een dieper inzicht vanuit een trendmatig perspectief verschaft over de effecten van globalisering en duurzaamheid op ontwikkelingen in de foodsector. Verrijkt met deze kennis brengen we nu via ons nieuwe medium Foodprints de food-dialoog tussen onze klanten en medewerkers effectiever op gang”.
Maurits van Brunschot, algemeen directeur