WERK IN TIJDEN VAN CORONA

Weten wat de toekomst gaat brengen is nu belangrijker dan ooit. Veroorzaakt covid19 een grote omwenteling naar een duurzamere meer lokale economie? Of was het slechts een pauze en wordt het straks weer business as usual?

 

In elk geval merken wij dat na een paar maanden van het hanteren van overlevingsstrategieën onze opdrachtgevers ons weer weten te vinden. Ze realiseren zich dat het nu de tijd is om een koers uit te zetten. Gebaseerd op zowel trends al op corona-inzichten.

Graag gaan we voor hen aan de slag. De manieren waarop wij ons product leveren, verschilt wel met de periode voor de intelligente lockdown. Zo bieden wij nu ook zoom-presentaties aan. Of trendpresentaties die zowel op locatie als online bij te wonen zijn. Vanzelfsprekend richten wij onze workshops zo in, dat ze op anderhalve meter afstand te doen. In overleg met de opdrachtgever en de locatie passen wij ook de routing aan en zorgen we voor voldoende desinfecterende middelen. Er hoeft dus niets in de weg te staan om nu een visie en strategie op de toekomst te ontwikkelen!

POST – CORONA

Het lijkt of het leven in Nederland stil ligt. Bijeenkomsten en evenementen zijn afgezegd, veel mensen werken vanuit huis, bepaalde bedrijfstakken hebben -in elk geval tijdelijk- de deuren gesloten. Maar er wordt hard gewerkt. Door de mensen in de zorg- in welke rol dan ook; door bedrijven die opeens medische voorzieningen gaan maken; door de wetenschappers die bezig zijn met een vaccin vinden.

 

Ook aan de toekomst wordt gewerkt. Trendprofessionals zoals wij buigen zich over de wereld van morgen. Ook wij van Rozenbrood werken thuis. Onze mooie Trendstudio in Amsterdam is even onbemand. Maar we zitten niet stil. Want alle toekomsten die we kenden, zijn nu veranderd. De uitbraak van het coronavirus heeft invloed op alle werkvelden.

 

Niet alleen omdat onze economie en die van de hele wereld een grote knauw oploopt. Maar ook omdat we nu inzichten opdoen die we ook hierna gaan toepassen. Er zijn nu dingen mogelijk – denk aan massale online educatie, hele bedrijven die vanuit huis samen werken- waar eerst weerstand op was. Dat gaan we niet meer terugdraaien. We worden in hoog tempo een nog digitaler tijdperk ingeslingerd. Zonder routekaart.

 

Was dit dan niet te voorzien? Ja, de uitbraak van een globale pandemie was te voorzien. We hebben de mogelijkheid ook bij verschillende opdrachtgevers onder de aandacht gebracht. Maar op zoiets kun je je bijna niet voorbereiden anders dan in hulpscenario’s. En ook die moeten van dag tot dag worden bijgesteld, zoals te zien is in elk journaal waarin verslag wordt gedaan van de aanpak van regeringen wereldwijd.

Podcast The Nourishing Workplace

Een van de leuke dingen die dit tijdperk brengt, is dat ook internationaal de banden worden aangehaald. Vanuit onze huizen kunnen we door technologie nog steeds onze kennis delen en mensen inspireren om te bouwen aan het nieuwe normaal. We hebben dan ook van harte meegewerkt aan het podcastverzoek van de Italiaanse Veronica Fossa. Zij houdt zich bezig met projecten hoe eten een rol speelt in het vormgeven van ons leven in het algemeen en die van ons werk in het bijzonder.

 

Haar eigen introductie van de nieuwe serie podcasts in tijden van corona:

“A business show helping you master the art of food, community, and hospitality to create more ‘human’ employee experiences and businesses (…).

 

In this series, I talk with small business owners, corporate catering managers, workplace designers, and architects about their daily routines and work, what they’re positive about, and the great changes that they’re seeing in the world. Well, despite everything.

 

Today I chat with Dutch trend forecaster Nanon Soeters. Considering that Nanon has a unique view of the future, this episode is jam-packed with insights that you can apply immediately in your life and business!”