Corona update februari 2022

Inmiddels hebben wij een nieuwe, vaste locatie gevonden voor onze trainingen. Voor opdrachtgevers komen wij nog steeds graag op bedrijfsbezoek om onze presentaties en trainingen binnen de geldende coronamaatregelen te geven. Opstelling en werkvormen zijn afgestemd op 1,5 meter afstand, in afwachting van de tijd dat dat niet meer nodig is.

Trendstudio

De term ’trendstudio’ heeft voor ons een nieuwe lading gekregen het afgelopen jaar. Onze eigen trendstudio in Amsterdam bleek niet langer een geschikte locatie om te werken. We werken dus al vanaf maart 2020 in onze thuiskantoren en -als de coronamaatregelen het toestonden- op locatie met onze opdrachtgevers. Met de strenge maatregelen van nu is samenzijn op locatie minder wenselijk. Wij duiken dus met enige regelmaat de studio in. Een opnamestudio wel te verstaan. Gepamperd door fijne experts op het gebied van beeld, geluid, ict en het maken van een levendig programma en dito beeld brengen wij dan onze trendkennis over het voetlicht.

 

We hadden een jaar geleden niet gedacht dat dit zou werken. Maar dat doet het wel. Ook online werkvormen na een presentatie zijn creatief in te richten. Maar wat we vooral niet bedacht hadden, was dat we het leuk vinden! Het is voor ons een hele nieuwe manier om te werken en zonder de pandemie waren we hier zelf niet snel op uit gekomen. Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen!

 

Hieronder wat inkijkjes voor en achter de schermen van het studiowerk.

Trendrapport

Behalve onze werkzaamheden voor Rozenbrood zijn wij ook de founders en hoofddocenten van de Rozenbrood Trendacademy. Hier leren wij professionals tussen de 26 en 56 wat trendwatchen is en hoe je het in jouw praktijk kunt toepassen. Het is persoonlijk onderwijs in groepen van maximaal 10 personen.

 

De groepen die nog liepen in het voorjaar en de zomer van 2020 hebben we online naar de eindstreep begeleid. Nieuwe groepen hebben we niet opgestart: alle kandidaten gaven de voorkeur aan offline lessen. Aan de spontane dialoog en interactie met ons en medecursisten, die toch wat anders verloopt in een online sessie.

 

Omdat er zoveel gebeurde dat eerste half jaar zijn we met (oud)cursisten blijven sparren, signaleringen blijven delen zoals we dat ook in de trainingen doen. Dat was voor iedereen zeer waardevol.

 

Hieruit ontstond ook het idee om een trendrapport uit te brengen met verschillende visies en invalshoeken op corona op dat moment. Het leverde een mooi digitaal rapport op met voedsel voor de gedachten. Tegelijkertijd is het ook een staalkaart van wat je met trendwatchen kunt doen. Het rapport heeft dan ook nog niet aan geldigheid ingeboet.

 

Als je belangstelling hebt, kun je het opvragen via de contactknop hieronder.

WERK IN TIJDEN VAN CORONA

Weten wat de toekomst gaat brengen is nu belangrijker dan ooit. Veroorzaakt COVID-19 een grote omwenteling naar een duurzamere meer lokale economie? Of was het slechts een pauze en wordt het straks weer business as usual?

 

In elk geval merken wij dat na een paar maanden van het hanteren van overlevingsstrategieën onze opdrachtgevers ons weer weten te vinden. Ze realiseren zich dat het nu de tijd is om een koers uit te zetten. Gebaseerd op zowel trends al op corona-inzichten.

 

Graag gaan we voor hen aan de slag. De manieren waarop wij ons product leveren, verschilt wel met de periode voor de intelligente lockdown. Zo bieden wij nu ook zoom-presentaties aan. Of trendpresentaties die zowel op locatie als online bij te wonen zijn. Vanzelfsprekend richten wij onze workshops zo in, dat ze op anderhalve meter afstand te doen. In overleg met de opdrachtgever en de locatie passen wij ook de routing aan en zorgen we voor voldoende desinfecterende middelen. Er hoeft dus niets in de weg te staan om nu een visie en strategie op de toekomst te ontwikkelen!

POST – CORONA

Het lijkt of het leven in Nederland stil ligt. Bijeenkomsten en evenementen zijn afgezegd, veel mensen werken vanuit huis, bepaalde bedrijfstakken hebben -in elk geval tijdelijk- de deuren gesloten. Maar er wordt hard gewerkt. Door de mensen in de zorg- in welke rol dan ook; door bedrijven die opeens medische voorzieningen gaan maken; door de wetenschappers die bezig zijn met een vaccin vinden.

 

Ook aan de toekomst wordt gewerkt. Trendprofessionals zoals wij buigen zich over de wereld van morgen. Ook wij van Rozenbrood werken thuis. Onze mooie Trendstudio in Amsterdam is even onbemand. Maar we zitten niet stil. Want alle toekomsten die we kenden, zijn nu veranderd. De uitbraak van het coronavirus heeft invloed op alle werkvelden.

 

Niet alleen omdat onze economie en die van de hele wereld een grote knauw oploopt. Maar ook omdat we nu inzichten opdoen die we ook hierna gaan toepassen. Er zijn nu dingen mogelijk – denk aan massale online educatie, hele bedrijven die vanuit huis samen werken- waar eerst weerstand op was. Dat gaan we niet meer terugdraaien. We worden in hoog tempo een nog digitaler tijdperk ingeslingerd. Zonder routekaart.

 

Was dit dan niet te voorzien? Ja, de uitbraak van een globale pandemie was te voorzien. We hebben de mogelijkheid ook bij verschillende opdrachtgevers onder de aandacht gebracht. Maar op zoiets kun je je bijna niet voorbereiden anders dan in hulpscenario’s. En ook die moeten van dag tot dag worden bijgesteld, zoals te zien is in elk journaal waarin verslag wordt gedaan van de aanpak van regeringen wereldwijd.

Podcast The Nourishing Workplace

Een van de leuke dingen die dit tijdperk brengt, is dat ook internationaal de banden worden aangehaald. Vanuit onze huizen kunnen we door technologie nog steeds onze kennis delen en mensen inspireren om te bouwen aan het nieuwe normaal. We hebben dan ook van harte meegewerkt aan het podcastverzoek van de Italiaanse Veronica Fossa. Zij houdt zich bezig met projecten hoe eten een rol speelt in het vormgeven van ons leven in het algemeen en die van ons werk in het bijzonder.

 

Haar eigen introductie van de nieuwe serie podcasts in tijden van corona:

“A business show helping you master the art of food, community, and hospitality to create more ‘human’ employee experiences and businesses (…).

 

In this series, I talk with small business owners, corporate catering managers, workplace designers, and architects about their daily routines and work, what they’re positive about, and the great changes that they’re seeing in the world. Well, despite everything.

 

Today I chat with Dutch trend forecaster Nanon Soeters. Considering that Nanon has a unique view of the future, this episode is jam-packed with insights that you can apply immediately in your life and business!”