REPEAT AFTER ME | waardenvol waardeloos

Als je kijkt met de blik van vroeger naar het nu, lijkt het of er veel verloren is gegaan. Waar is de gemeenschapszin? Waar is de saamhorigheid? Waar is het vredige straatbeeld? En waar is in hemelsnaam de rust gebleven? Is onze wereld in verval? Zijn we van een aardige en waardige maatschappij verworden tot een maatschappij waarin het ‘ik’ regeert? En waarden er niet meer toedoen?

De trendpresentatie ‘Repeat after me’ adresseert juist deze vragen. Als waarden worden overgedragen door het gezin en de maatschappij hoe kan het dan dat onze wereld zo radicaal veranderd is? Aan de hand van 9 waarden schetst Rozenbrood in de presentatie de wereld van 50-70 jaar geleden en de wereld van nu. Gaat alles werkelijk bergafwaarts? Of wordt het een stuk rooskleuriger als je anders kijkt?

Aan deze presentatie kan desgewenst een workshop of een trendtour gekoppeld worden.


Deze presentatie gaat over waardenveranderingen en daarmee over trends. De trends blijven echter onbenoemd. De presentatie is op deze manier toegankelijk voor een groot publiek, omdat gewerkt wordt met kleine voorbeelden uit de Nederlandse maatschappij, die voor iedereen herkenbaar zijn.

De presentatie is geschikt voor een teambuildingsessie, vooral in combinatie met een trendtour, maar kan ook ingezet worden als algemene eye-opener voor het signaleren van en denken over trends. De trendtour hebben wij uitgezet in Rotterdam. Aan de tour kunnen maximaal 50 mensen deelnemen.