Onderwijs

 

Op deze pagina vindt u dan ook een aantal voorbeelden van wat Rozenbrood op dit vlak gedaan heeft. Van trendpresentatie tot trendtraining en workshops. Vanzelfsprekend passen wij een presentatie graag aan naar het doel en de doelgroep van uw bijeenkomst of geven in nieuw maatwerk antwoord op uw vraag.

CROSSOVER | Mapping the future of creative education

In deze trendpresentatie komen trends in creativiteit en trends in onderwijs aan de orde met het oog op de toekomsten van onderwijs met een creatieve signatuur op MBO en HBO niveau. Aan de hand van zowel trends al cases, brengen de trendwatchers van ROZENBROOD de verschuivingen in beeld. De kansen die zowel trends als tegentrends bieden, zijn verwoord en verbeeld in scenario’s, die per opdrachtgever aangepast worden. De scenario’s kunnen als uitgangspunt gebruikt worden in een werksessie om te komen tot een toekomstige positionering.

 


Deze trendpresentatie is ontwikkeld voor SintLucas, Vakschool voor Creatief Talent te Boxtel/ Eindhoven en Cibap, Vakschool & ontwerpfabiek te Zwolle.

Make it (work)

Hoe zit het met de toekomst van het handwerk? Welke trends zijn er op van invloed? En welke trends zitten er in het vakgebied zelf? In het kader van de Kennisdeeldag van drie creatieve MBO’s – SintLucas, Cibap en HMC- deden we onderzoek naar de toekomst van ambacht. We verbeeldden en verwoorden onze bevindingen in een trendpresentatie die we online gaven vanuit de fijne studio van SintLucas Eindhoven. We sloten de presentatie af met discussiescenario’s voor mogelijke toekomstige positioneringen van het ambacht en daarmee het ambachtsonderwijs.

 

Rozenbrood ontwikkelde deze trendpresentatie voor de Kennisdeeldag van SintLucas, Cibap en HMC. Een aangepaste versie gaven wij aan Nimeto tijdens de inspiratiedag van de opleiding. Voor die gelegenheid ontwikkelden we ook 2 workshops met verschillende tijdshorizonnen om de informatie uit de presentatie door te werken.

De presentatie is natuurlijk ook te gebruiken voor andere organisaties op het gebied van de (creatieve) maakindustrie en creatief onderwijs. We passen dan de presentatie en de workshops aan aan uw organisatie en de doelstellingen van de bijeenkomst.

 


Wat een fantastisch verhaal hebben jullie vandaag gepresenteerd! De leuke berichtjes met complimenten stromen bij me binnen en collega’s kunnen niet wachten om aan de slag te gaan met het verwerken van alle inspiraties!
Heel veel dank daarvoor!

 

Susanne van den Wildenberg, SINTLUCAS
Curriculumverantwoordelijke Vormgeven & Ambacht
Coordinator Kennisdeeldag 2021

////


////

////


////

Zorgen voor de toekomst | Creativiteit als motor voor innovatie Trendpresentatie met workshop over materiaalinnovatie die van invloed is op de zorg. Welke vernieuwingen zijn er? En hoe zou je die nieuwe materialen kunnen gebruiken om betere zorg te verlenen?


Nadenkend over de toekomst van de zorg gaat het vaak over personeel of het tekort daaraan, over digitalisering, robotisering en natuurlijk de financiering van de zorg. Maar materiaalinnovatie blijft vaak onderbelicht. Toch zijn er ontwerpers, kunstenaars en andere creatieven bezig met het uitvinden van nieuwe materialen, het geven van nieuwe functies aan materialen die we al heel lang kennen of het verbinden van materialen met technologie. Heel veel van deze bevindingen kunnen een toepassing krijgen in de zorg.

In de trendpresentatie geven we een inspirerende voorzet van materiaalvernieuwingen. In de workshop gaan de deelnemers zelf aan de slag met een quick concepting tool om doorvertalingen te maken van de materialen naar toepassingen in de zorg.