Corona@TrendConnection

Wat doe je als je een platform bent waarin je trends en trendwatchers met elkaar verbindt en over het voetlicht te brengen en er is een pandemie? Dan realiseer je je dat heel veel mensen behoefte hebben te weten hoe de toekomst eruit gaat zien. Zodat ze actie kunnen ondernemen, stappen in het vormgeven van de wereld post corona. Het idee van een trendrapport was geboren.


Oud-cursisten van de Rozenbrood Trendacademy zijn verenigd in een TrendConnection appgroep. We zetten daar de vraag uit wie er zijn of haar visie op de toekomst wilde delen in een trendrapport als kado aan de maatschappij. Twaalf enthousiaste experts met de nodige trendervaring leverden hiervoor een stuk. Het trendrapport is het eerste gezamenlijke product van TrendConnection.
Het rapport verkondigt niet een eensluidende visie. Er is immers niet maar één toekomst. Het is opgebouwd uit de bijdragen van experts uit diverse vakgebieden, elk met hun eigen manier van werken met trends. De bijdragen beslaan diverse onderwerpen: rechts ziet u de inhoudsopgave van het rapport.
De artikelen hebben verschillende tijdshorizons en lopen uiteen van macro overpeinzingen tot dagboekaantekeningen uit de toekomst.


Is alles voor iedereen interessant? Mogelijk niet. Afhankelijk van uw werkveld en manier van denken zal de ene bijdrage meer in uw hoofd aan de gang zetten dan de andere. Daarom is dit trendrapport ook opgezet als een magazine: om vrijelijk in te bladeren en datgene eruit te pikken wat voor u relevant is.


Djenny Brugmans
Nanon Soeters

Rozenbrood/ Trendacademy/ TrendConnection


POST CORONA Meet the future
Melanie van Polen


We zeggen het weer met bloemen
Nouschka van der Burg


POST CORONA Meet the future
Melanie van Polen


Gaan wij ons laten regeren, terug naar consumeren
of voorwaarts creëren?
Sicco Maathuis


De essentiële kleuren van de lockdown
Mieke Strikker


Geen lockdown voor creativiteit
Danielle Schreurs


Silent transition – humanity in crisis
Tjarda Wessels


Lockdown Living
Hiske de Jong


Het kleine geheel
Daphne Story


Naturaissance Visions of paradise
Simone Brommet


“Social distancing, seriously?” /
“What about the sweeper?”
Marie-Gon Vos


Een dag uit het jaar 2026 van een
postcovidiuminfluencer
Astrid Schiepers


Let’s talk politics. Techno politics.
Rosemarie KonijnenburgBen je  nieuwsgierig naar het rapport? Graag delen we het met je. Via onderstaande button kun je ons een berichtje te sturen. We sturen dan het digitale rapport naar je toe.