“In order to connect to how consumers around the world that are ahead of the curve, are shaping their future, you need to arm yourself with deep knowledge about consumer behaviour in culture specific ways.”

 


The Cultural Blindspot

Wist je dat de meeste moeilijkheden bij het vertalen en toepassen van trends komen doordat je vaak onbewust door jouw eigen culturele lens naar trends in de samenleving kijkt? Ben jij benieuwd hoe dat werkt? In deze interactieve workshop maak je in vogelvlucht kennis met internationale consumenten culturen en ga je in een game ervaren op welke manier cultuur impact heeft op trends. Wil je weten of en welke culturele blinde vlek jij hebt?


Smaakt deze workshop naar meer en wil je meer grip krijgen op cultuur dan kan dat. In het najaar start de Trendacademy weer met een nieuw ModulePlus programma. Hierin is een meerdaagse training opgenomen onder de naam Hacking the Cultural System, deze module bestaat uit 3 hele dagen.

Een overview van deze module ‘Hacking the cultural system’ vind je in de link hieronder.


Marleen Spijkman is cultural insights specialist, ethnographic forecaster en founder van The Stamppot en Modern Chineseness.

 

In 2007 begon zij haar loopbaan in China. Zij helpt innovatieve bureaus en professionals op het gebied van branding, content creatie, consumer insights en trends om cultuur te implementeren en een sterke toekomstbestendige, culturele strategische basis te bouwen. Én om culturele toe-eigening en ‘cultural bias’ te voorkomen in hun eigen werk of die van hun klanten. Zij is gefascineerd door hoe consumenten over de hele wereld hun eigen weg naar moderniteit vormgeven en waarom mensen de dingen doen die zij doen in verschillende culturele contexten. Ook doet zij promotie-onderzoek over: De moderne culturele identiteit van Chinese millennials ontrafeld voor het ontwikkelen van Westerse merkverhalen. Ze reist de hele wereld over, van Shanghai tot New York en Stockholm tot Kaapstad, maar blijft het liefst langer op één plek om de lokale bevolking goed te leren kennen en meer van de cultuur te weten te komen dan in de media beschreven is. Naast haar thuisland Nederland heeft zij ook in China en Australië gewoond. Marleen blijft nieuwe manieren verkennen om cultuur in de praktijk toe te passen.

 

Zij is gespecialiseerd in het identificeren van veranderende waarden, behoeften en motivaties door etnografisch consumentenonderzoek en het cultureel interpreteren vanuit zowel een internationaal als lokaal perspectief, omdat het volgens haar niet “either-or”, maar “both-and” is.


Praktisch
21 juni 2019 | 13:30 – 16:30
Inloop vanaf 13:00

Aantal deelnemers 6-12

 

Trendstudio ROZENBROOD
Warmoesstraat 155
1012 JC Amsterdam

 

Prijs: € 150,- excl. btw, inclusief digitale handout, koffie, thee en iets lekkers.
Voertaal: Nederlands /  lesmateriaal Engels
Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.

 

 

Belangstelling om deel te nemen of heb je nog vragen stuur dan een bericht o.v.v. The cultural Blindspot naar Marleen Spijkman hello@thestamppot.com