“Every day I try to be a better version of myself. This has been my driving ambition for as long as I can remember. It enables me to inspire people and this talent really comes to the fore when I’m carrying out trend research. This is not my job, it’s who I am’.’

 

 

 


Milan Design Week 2019

In opdracht van Cosentino Nederland heeft Gaby Fecken een lezing gemaakt over wat haar is opgevallen tijdens Milan Design Week. Gaby komt hier al bijna 10 jaar en weet inmiddels als geen ander haar weg te vinden tussen de wijken in opkomst, de designacademies en de grote, gevestigde namen. Het beurscomplex zelf bezoekt ze daarbij niet meer. “Interessant als je komt inkopen, maar niet om de vernieuwing te zien ontstaan. Die ontstaat in de stad, op straat en in onverwachte kelders ;-)”

 

Enerzijds aangetrokken door de abstracte vernieuwing die haar persoonlijk aanspreekt en zich anderzijds bewust van het nuchtere publiek dat zij in Nederland steeds zou gaan ontmoeten (steenhouwers, meubelmakers, keukenleveranciers) heeft ze in haar presentatie een interessante mix en mooie balans van signaleringen weten te vinden.

 

Voor de Netwerkbijeenkomst van Module+ bij Rozenbrood Trendacademy op 28 juni deelt Gaby als oud-cursist deze mooie designlezing en gaat ze daarna graag het gesprek aan hoe je tot dit soort en andere trendgerelateerde opdrachten komt, waar je daarbij tegen aanloopt en hoe je opdrachtgevers vervolgens verder gaan. Behalve een interessant programma, is er ook de gelegenheid te netwerken met andere (oud)cursisten.

 


Gaby van Gestel bestudeert trends tot in detail, waardoor ze de wereld ziet zoals die kan zijn. Eerlijk & Kleurrijk. Gezond & Duurzaam. Tech savvy & Doelbewust.

 

Ze onderzoekt ontwikkelingen op gebied van Lifestyle, Retail & Design en verwijdert alle ruis om orde te brengen en details zichtbaar te maken. Gaby filtert de wereldse ontwikkelingen en zet die helder uiteen in geclusterde verhalen. Vanuit deze verhalen kunnen duidelijke trendscenario’s worden gemaakt die bedrijven helpen juiste beslissingen te nemen. Zo kan Gaby bedrijven helpen bij het bouwen aan nieuwe collecties, assortimenten en de ontwikkeling van producten die niet alleen van hoge kwaliteit zijn, maar die de hele samenleving goed doen.

 

De trendboeken zijn een middel om typerende kenmerken aan te geven, waarbij tijdens consultancy trajecten het bedrijfs-DNA naast de trendontwikkelingen wordt gelegd om zo een optimale mix voor de toekomst te creëren.  Gaby’s excellent onderbouwde toekomstvisies maken dat ze weet wat er in de wereld speelt en hoe bedrijven op deze trends moeten inspelen.

 

Naast lezingen, keynotes, trendboeken, scenario’s en adviezen schrijft Gaby ook graag over haar kijk op ontwikkelingen. Niet alles hoeft altijd zwaar inhoudelijk te zijn; een column mag ook luchtig zijn, kort, licht en vermakelijk. Als de inhoud maar klopt en ondernemers er iets mee kunnen.

 

KEYNOTE SPREKER

De onderwerpen waarover Gaby graag spreekt zijn altijd trend gerelateerd en kunnen betrekking hebben op Retail, Marketing, Design, Fashion & Food. Met een achtergrond als designer is Gaby aanvankelijk begonnen met het geven van trendlezingen op gebied van design en kleur. Op dit podium ontdekte ze haar passie voor het doen van trendonderzoek en het delen van haar kennis door haar publiek tegemoet te treden met een sprankelende energie die zo kenmerkend voor haar is geworden.

 

Tijdens haar lezingen neemt Gaby het publiek mee op een visuele reis langs de nieuwste trends en geeft ze achtergrondinformatie over de herkomst en betekenis van ontwikkelingen. Ze schetst welke kansen dit biedt voor het vakpubliek in de zaal. Grote maatschappelijke thema’s gaat ze daarbij niet uit de weg terwijl haar verhaal vooral gevuld is met tal van positieve signalen en mooie initiatieven.


Praktisch
28 juni 2019 | 15:00 – 17:00
Inloop vanaf 14:30

 

Trendstudio ROZENBROOD
Warmoesstraat 155
1012 JC Amsterdam

 

Prijs: € 10,- excl. btw,  incl koffie, thee, en iets lekkers.

Voertaal: Nederlands
Voor (oud)cursisten en andere trendprofessionals.

 

 

Belangstelling om deel te nemen of heb je nog vragen stuur dan een bericht o.v.v. Netwerkbijeenkomst 28 juni naar office@rozenbrood.nl