2-daagse workshop

Future Fiction


Op de Trendacademy leren we je hoe je beelden als informatiebron kunt gebruiken voor de toekomst en hoe je met beelden kunt vertellen over de toekomst. Natuurlijk hoort daar dan ook een goed doortimmerd verhaal bij. Maar wat als je nu door middel van een verhaal een beeld van de toekomst zou willen schetsen? In de tweedelige workshop leer je beeldend de toekomstverhalen te vertellen.

 

In het eerste deel analyseren we toekomstverhalen. Wat zijn de ingrediënten van een goed verhaal? Vervolgens maken we very short stories op basis van die ingrediënten.

 

Tussen workshop 1 en 2 werk je een van die stories uit tot een langer verhaal. Ook maak je -als je dat wilt- een door AI gegenereerde versie. Dat presenteer je in de tweede sessie, waarna we de verhalen weer gebruiken om te reflecteren over de toekomst.

 

Ben je geïnteresseerd in hoe je met taal de toekomst kunt verbeelden.? En wil je graag ontdekken wat jouw talenten hiervan zijn? Dan is deze workshop geschikt voor jou.

 

Voorafgaand aan de sessie moet je een voorbereidende opdracht doen. Dat kost je 1-2 uur. Tussen sessie 1 en 2 schrijf je zelf een verhaal.


Praktisch

Data 
Deze workshops worden voor 2024 opnieuw ingepland binnen de reguliere Module Plus. Het is ook mogelijk de workshop te boeken voor uw bedrijf of team als exercitie voor toekomstdenken. We passen het programma dan zonodig aan.

 

Prijs | € 195,- excl. btw, inclusief koffie, thee en verslagleggende handout.

 

Locatie | Amsterdam | op uw locatie.
Deelnemers | Maximaal aantal 10 deelnemers.
Voertaal | Nederlands.

 

Instapniveau | Voor (oud)cursisten (minimaal module 1 afgerond) en andere trendprofessionals of op maat voor uw bedrijf of team.

 

Inschrijving | Stuur een mail naar office@rozenbrood.nl of gebruik de contactknop hieronder.Ook voor dit aanbod gelden de Algemene Voorwaarden van de Rozenbrood Trendacademy.