IS FEMALE PLEASURE IMMORAL?

Roy Batty, the Iron giant, R2D2, The T-800, Bishop, Robocop, C-3PO, Mechagodzilla, WALL-E, Ava, The Stepford wives, Baymax, Ultron. Wanneer je aan een robot denkt, is de kans groot dat je een van bovenstaande voorbeelden voor je ziet. Het kan je vriend zijn of je vijand, ze kunnen ons helpen of willen ons vernietigen.

 

Maar, als je de definitie van ‘robot’ opzoekt komt er ongeveer het volgende uit:
“Een robot is een programmeerbare machine die vaak niet alleen informatie verwerkt, maar ook verschillende fysieke taken uit kan voeren. Een robot kan daartoe soms zelfs van grijper wisselen. Verder kan een robot zijn uitgerust met artificiële intelligentie (AI), en zelflerend zijn, en daardoor meer autonoom”.

 

Uiteindelijk kan het, ondanks ons ietwat beperkte beeld uit films en boeken waar een robot vooral een menselijke vorm heeft, dus van alles zijn. Met dat in mijn achterhoofd las ik tot mijn grote verbazing en teleurstelling recent over het volgende op een nieuwssite:

“GADGETBEURS CES WEERT ‘IMMORELE’ VIBRATOR VAN BEURSVLOER”

Het betreft hier de Osé, een vibrator ontworpen door 2 vrouwen, met een sex-positieve en inclusieve boodschap. De Osé gebruikt robottechnologie van Oregon State University en werd hierdoor uitgeroepen tot een van de beste robots of drones die op de beurs getoond zouden worden.

Het product mag zelfs niet meer getoond worden op de beurs omdat het niet in een productcategorie zou vallen, het zou geen robot zijn.

 

Dit is duidelijk een gevalletje van grijs gebied en het lijkt op een smoesje.

 

Ten eerste er is een product waar een jury zich over heeft gebogen en een prijs aan heeft toegekend, dus er is duidelijk een categorie. Er is ook geen twijfel over waar dit product voor zou moeten dienen.

 

Mijn hart maakte een sprongetje, een artikel dat puur en alleen en voornamelijk voor vrouwelijk genot is ontworpen door 2 vrouwen wordt zo in het zonnetje gezet!

 

Hoe jammer dat de inzending met terugwerkende kracht gediskwalificeerd wordt, met als reden dat het product “immoreel, obsceen of ongepast” is en “niet aansluit bij het imago van de CTA”

Ten tweede, is een product dat speciaal voor vrouwelijk genot is ontworpen immoreel? Het zou kunnen dat een beurs een dusdanig product ongepast zou vinden. Maar op dezelfde beurs werd het jaar ervoor een seksrobot voor mannen tentoongesteld en is er al enkele jaren een kamer met VR porno (voor mannen……) Dus dit klinkt als een dubbele moraal.

 

Als laatste, het product zou geen robot zijn. In de klassieke zin van het woord is het inderdaad geen robot, het lijkt in niks op de figuren die wij kennen uit films en boeken. Maar, een robot als programmeerbare machine kan in vele vormen voorkomen. Dus ook in de vorm van een sex-toy. Ook als deze puur en alleen is gemaakt voor vrouwelijk genot.

 

Misschien is het gewoon tijd voor een nieuwe categorie of, nog beter, geef dit artikel zijn eigen categorie.

Philomeen Kaan

 

Beeldcredits: Lora DiCarlo