EDITIE 1

STAD IN BEWEGING

Hoe gaan we om met de impact van corona op de mobiliteit in de stad?

De COVID-19 pandemie zorgt op tal van vlakken voor nieuwe en onvoorziene uitdagingen.

Eén van de dingen die ingrijpend is veranderd is hoe mensen zich in en om de stad verplaatsen.

Zo is de huidige openbare ruimte nauwelijks toegerust voor social distancing en zorgt het mijden van medereizigers ervoor dat reizigers hele andere keuzes maken.

Maar welke uitdagingen blijven en welke zijn slechts tijdelijk?

Stad in beweging

 

Op 6 oktober 2020 hosten HatRabbits en ROZENBROOD samen het interactieve online event ‘Stad in beweging’. Het evenement is bedoeld voor iedereen die op gemeentelijk of provinciaal niveau betrokken is bij mobiliteit en op zoek is naar slimme oplossingen voor de nieuwe uitdagingen. 

 

Tijdens het evenement staan we zowel stil bij het vormgeven van toekomstbestendige visies als bij het ontwikkelen van concrete oplossingen. Creativiteit staat hierbij centraal. We reiken informatie, tools en inzichten aan om slimme antwoorden te kunnen geven op vraagstukken voor zowel de kortere als de langere termijn.

 

Toelichting PROGRAMMA

 

ROZENBROOD laat in de keynote het belang van trends zien voor visievorming in het algemeen. In de breakoutsessie focussen we op innovatieve manieren waarop overheden, bedrijven en burgers wereldwijd vormgeven aan oplossingen en aan nieuwe inzichten uit het corona tijdperk voor wat betreft bewegingen in de stad. Wat is de wezenlijke verandering en vernieuwing? En is dat ook toepasbaar of vertaalbaar naar uw eigen stad?

 

HatRabbits zal in een keynote van 30 minuten uit de doeken doen waarom creativiteit juist in een zakelijke context essentieel is. Aan de hand van concrete voorbeelden zullen 3 praktische tips worden besproken die je direct in de praktijk toe kunt passen om elke uitdaging op te lossen.

 

Tijdens de breakoutsessie van HatRabbits gaan deelnemers aan de slag met een concrete uitdaging. Aan de hand van creatieve denktechnieken zullen deelnemers samen een verrassende aanpak bedenken voor een mobiliteits-vraagstuk waar elke stad mee te maken krijgt.

PROGRAMMA


09.30 – 10.00  Inloop | kennismaking met andere deelnemers


10.00 – 10.30  Keynote | ROZENBROOD


10.30 – 11.00  Keynote | HatRabbits


11.00 – 12.00  Breakoutsessie | ROZENBROOD


11.00 – 12.00  Breakoutsessie | HatRabbits


12.00 – 12.30  Terugkoppeling binnen de breakoutsessies

Praktisch

 

Datum | Dinsdag 6 oktober 2020

Tijdstip | 09.30 – 12.30 uur

Kosten | € 50

Bij boeking moet een keuze gemaakt worden voor de breakoutsessie.

 

Heeft u vragen?
Neem contact op met Djenny Brugmans

E-mail: office@rozenbrood.nl
Telefoon: 06-30298687

 

 


© juli 2020 ROZENBROOD HatRabbits

‘Moving Forward’ is een samenwerking tussen de trendwatchers van ROZENBROOD en de creatieve probleemoplossers van HatRabbits. Het evenement ‘Stad in Beweging’ is het eerste initiatief vanuit deze samenwerking.

Beide organisaties maken gebruik van creativiteit om kennis te mobiliseren en het publiek te stimuleren om nieuwe stappen te zetten. Zowel ROZENBROOD als HatRabbits heeft hiervoor een eigen methodiek ontwikkeld waarin de mensgerichte en onderzoekende aanpak centraal staat. Ideaal voor vraagstukken waarbij veel partijen betrokken zijn en niemand alleen de oplossing heeft.

Zowel de overeenkomsten als de verschillen tussen HatRabbits en ROZENBROOD maken het voor de organiserende partijen interessant om gezamenlijk één product aan te bieden dat daardoor een meerwaarde heeft voor de deelnemers.

HatRabbits is een Rotterdams bureau, gespecialiseerd in zakelijke creativiteit en innovatie. Wij geloven dat iedereen creatief is en dat elk probleem is op te lossen. Creatief denken is een vaardigheid die je kunt leren en waar je beter in kunt worden. Wij ontwikkelen gedragen oplossingen in samenwerking met alle betrokken partijen.

ROZENBROOD is een Amsterdams bureau voor prognose en strategie. Wij zijn ervan overtuigd dat de aanzetten voor de toekomst al zichtbaar zijn in de wereld om ons heen. Met name in de beeldcultuur zijn vroege voorbeelden te vinden van veranderingen in de tijdgeest. Door deze te analyseren geven we opdrachtgevers handvatten nieuwe positioneringen, scenario’s en concepten en strategische richtingen.