[RE]CREATE MBG

De gemeente Middelburg heeft een prachtig hoogwaardig toeristisch cultureel aanbod. Toen het tijd werd om een toeristische meerjarenvisie te ontwikkelen, vroegen ze Rozenbrood om mee te denken.Hoe voorkom je overtoerisme? Hoe zetten we de stad beter op de toeristische kaart? En hoe is de stad zowel een fijne plek voor toeristen als voor de bewoners?

 

Uitdaging was om het DNA van de stad te gebruiken om een toekomstig recreatief beleid verder uit te werken waarbij kwaliteit gaat boven kwantiteit, de rol van de stad in de regio duidelijker en steviger wordt en de uniciteit van de stad benadrukt wordt. Ook belangrijk is dat het beleid meteen handvatten en inspiratie geeft aan (culturele) ondernemers om de visie in de praktijk te gaan brengen. Trends kunnen hiervoor goede input geven natuurlijk.

 

In een energieke sessie die wij leidden vanuit een studio in Hilversum gaven we een trendpresentatie over de toekomst van verschillende aspecten van toerisme. In een online werksessie gingen de deelnemers aan de slag met de consequenties daarvan voor hun eigen stad op kortere en lange termijn.


Deze trendpresentatie is op maat gemaakt voor de gemeente Middelburg. De algemene toeristische trends zijn natuurlijk ook goed door te vertalen naar andere steden in een op maat gemaakte werksessie. Belangstelling?

 

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!


Rozenbrood in de Oscar Romero studios in Hilversum, ondersteund door Twain Media.