LEEF RUIMTE

Hoe gaan we wonen in de toekomst? Hoe is er plaats voor al die mensen in de stad? Urbanisering en individualisering zijn trends die gemeentes, projectontwikkelaars en woningcorporaties voor nieuwe uitdagingen stellen: hoe bieden we iedereen passende woonruimte?

 

In de trendpresentatie ‘Leefruimte’ kijken we naar wonen in brede zin. Want wonen is een werkwoord dat zoveel meer behelst dan het tot je beschikking hebben van een plek. Het is het startpunt en het centrum van je leefstyle.

 

Door COVID-19 zijn veranderde eisen aan het licht gekomen die we stellen aan ons huis en aan onze wijk. De corona-factor maakt dan ook deel uit van deze presentatie, samen met het nieuwe urbanisme: het veranderende denken over wat een stad nu wezenlijk is.

 

Aan de trendpresentatie kunnen diverse workshops gekoppeld worden waarin de informatie wordt doorgewerkt en tegelijkertijd de eigen kennis van de deelnemers wordt opgevraagd. Van het genereren van concepten door middel van het Rozenbrood trendspel tot het verkennen van verschillende toekomsten en de mogelijke rollen van de opdrachtgever daarin.


Leefruimte is ontwikkeld in het kader van een opdracht door wooncorporatie Parteon. De corporatie bestaat al meer dan 100 jaar en richt zich op sociale woningbouw in de Zaanstreek.

 

Voor Parteon hielden we de trendpresentatie op locatie en tegelijkertijd via zoom. Daarnaast deden we met verschillende groepen workshops met verschillende tijdshorizons en verschillende doelen.