(On)voorstelbaar

Als we je 20 jaar geleden gevraagd hadden of het denkbaar was dat de helft van Nederland thuis zou werken, was dat waarschijnlijk onvoorstelbaar geweest. Of dat iedereen een mondkapje zou dragen. Of eten zou afhalen bij een restaurant in plaats van er te gaan eten. Natuurlijk is dit allemaal veroorzaakt door de pandemie. Maar ook als je gaat kijken naar ontwikkelingen die langzamer zijn en minder plotseling, gebeuren er dingen die 10 of 20 jaar geleden onvoorstelbaar waren.

 

Door goed te kijken naar het nu en je af te vragen wat er veranderd is ten opzichte van vroeger, kun je beter grip krijgen op de tijdgeest. Als je weet waar we vandaan komen en waar we nu zijn, kun het heden beter begrijpen. Als je dan ook nog vroege signalen van mogelijke toekomsten kunt analyseren, beginnen de contouren van die toekomsten zich af te tekenen.


In de trendtraining ‘Imagine’ vragen we de deelnemers zich voor de duur van de online bijeenkomst het onvoorstelbare voor te stellen.

We oefenen in het zien en benoemen van veranderingen door de tijd heen en de waardenverschuivingen daarachter. In de analyse van met zorg door Rozenbrood uitgezochte signaleringen passen de deelnemers deze tools zelf toe in de breakoutsessie.

 

De combinatie van trendtheorie en werksessie leveren een eerste kennismaking op met wat trendwatchen is en wat het een organisatie kan brengen. In te zetten als een opmaat naar toekomstverkenningen maar ook als een andere invulling van een managementdag online.

 

Belangstelling om deze sessie te boeken? Neem contact met ons op.


Rozenbrood ontwikkelde deze trendtraining voor de managementdag van de belastingdienst Grote Ondernemingen Amsterdam. De te analyseren signalen van de toekomst waren vanzelfsprekend afgestemd op hun werkveld en scope.


Na Rozenbrood al vele jaren gevolgd te hebben was het mooi om te zien dat aan alle verwachtingen werd voldaan. Ze hebben voor ons in zeer korte tijd een inspirerende op maat gemaakte presentatie gegeven. Het materiaal in de daarop aansluitende workshops was zeer goed gekozen. Een extra compliment is voor de snelle manier waarop ze de digitale mogelijkheden konden gebruiken van het door ons gebruikte platform.

 

Frederik Evelein, Teamleider financiële instellingen – Belastingdienst